Als school vinden we het belangrijk dat kinderen in staat zijn veilig en vaardig deel te nemen aan het verkeer. Door zelf actief aan het verkeer deel te nemen, kan je kind stap per stap ervaring opdoen met uiteenlopende verkeerssituaties. Dit is van cruciaal belang, want er komt een moment dat je kind echt alleen op pad gaat in het verkeer. Bovendien wordt de schoolomgeving ook veiliger als meer kinderen stappend en fietsend naar school komen.

Zo wordt het ook weer aantrekkelijker voor andere ouders om de auto te laten staan. 

Daarom gaat onze school dit jaar van start met de High-Five methode. 

De bruisende en speelse methode heeft bewezen op 80 andere scholen dat het tot een verdubbeling kan leiden van de beweging naar school. We beginnen op 14 september, met de komst van onze superheld Five. Five roept de hulp van alle kinderen in om zijn planeet in een parallel universum te redden. Elke leerling ontvangt een speciale scan-tag waarmee ze onderweg naar school bij de High-Five palen kunnen ’tikken’. Elke tik levert groene energie op, niet alleen om Five te ondersteunen, maar ook om op een gaaf gameplatform te sparen voor gratis beloningen, zoals leuke gadgets of zelfs kaartjes voor een geweldige activiteit.