Vrijdagochtend, 10 juni, verraste de jury juf Sabien op onze school. Daar kreeg ze te midden van alle leerlingen een trofee overhandigd samen met een pakket lesmateriaal, aangeboden door uitgeverij Averbode.  

Dit was een complete verrassing.  

Uitgeverij Averbode  lanceert het initiatief ‘zorgleerkracht van het jaar’ om het belang van zorgleerkrachten in de Vlaamse en Brusselse scholen extra in de verf te zetten.  Iedereen kon een zorgjuf in de kijker zetten.   Onze (groot)ouders, leerlingen en leerkrachten wisten hun waardering t.o.v. Sabien op een fijne manier te uiten.  Dankjewel hiervoor!

De jury verkoos Sabien uit 600 Limburgse nominaties. De leerlingen omschrijven Sabien als een juf met een groot hart en de energie van een twintiger. “Ze wordt alom geprezen voor haar betrokkenheid, hulp en steun bij moeilijkere situaties en liefde en aandacht voor elk kind”, zegt juryvoorzitter Jan Van der Auwera van Uitgeverij Averbode. “De kinderen kijken op naar hun zorgjuf en vinden bij haar steeds een luisterend oor en individuele begeleiding.” 

“Dit is de mooiste waardering die ik kan krijgen”, lacht ze. “Ik wil jullie allemaal bedanken voor de steun. Maar zeker ook mijn zorgteam, die samen met mij er dag in dag uit voor de leerlingen zijn.”

Kortom… wij, leerkrachten en leerlingen van De Kei, boffen met zo’n kanjer als zorgjuf!

Wil je meegenieten van deze huldiging neem dan een kijkje in bijgevoegde reportage van

tv Limburg.

https://www.tvl.be/nieuws/sabien-segers-is-allereerste-limburgse-zorgleerkracht-van-het-jaar-139756

PROFICIAT!   PROFICIAT!  PROFICIAT!