Basisschool De Kei ondersteunde vorig schooljaar een vrijwilligersproject in Zambia door twee weken lang koeken te verkopen aan de leerlingen en de leerkrachten. Het vrijwilligersproject ‘Ichiloto’ (=droom) werd gestuurd vanuit de jeugddienst van Don Bosco en richtte zich op (wees)kinderen.

Deze zomer vertrokken 8 enthousiaste jongeren voor 5 weken naar Kabwe, Zambia op inleefreis. Ruben Stals was vorig schooljaar stagiair op onze school en één van deze 8 vrijwilligers en kon dankzij de inzet van de leerkrachten en de solidariteit van alle ouders en leerlingen het project financieel ondersteunen. Dit schooljaar kwam Ruben bij de hoogste leerjaren vertellen over zijn positieve ervaring.

project koeken voor Zambia

 
Je vindt het volledige reisverslag in de oktobereditie van Klets!, zie https://issuu.com/stadbree/docs/klets__oktober___katern op p12.